Zeppelin logo
← tilbage

Bryd!

Vi er omgivet af normer. De fleste tilpasser vi os. Nogen bryder vi af og til. Andre bryder vi aldrig. Normer spiller en grundlæggende rolle for diskriminering og magtstrukturer. På workshoppen BRYD! sætter vi fokus på børn og unges forestillinger om, hvad de anser for normalt/unormalt.

Hvis vi selv omfattes af normen, tror vi ofte at der ikke findes grænser for hvad et menneske må være, føle og udtrykke – eftersom vi aldrig selv har brudt med en norm, og mærket konsekvenserne.

Vi forventes at finde det normalt, at piger er pigede og drenge drengede og tiltrækning opstår mellem drenge og piger. (Selv Zoologisk Have er indrettet efter den norm). At bryde normer om kønsroller og –identitet skaber angst hos mange, ikke for homoseksualitet alene, men i særdeleshed for utydelige kønsgrænser. Uden en klar grænse går det ikke at kategorisere – og vores kultur betragter kønnet som den altafgørende kategori (”blev det en dreng eller en pige?”).

På workshoppen BRYD! undersøger vi, hvordan vores hverdag er præget af disse kategorier – hvordan vi er tilbøjelige til at se verden gennem en bestemt linse. Vi vil igennem samtaler, gruppeøvelser og dramapædagogiske øvelser udfordre normen. Bl.a. vil vi gå i ”teater-garderoben” og iklæde os en anden identitet/andet køn.

Workshoppen varer 4 timer. Underviserne på workshoppen er skuespillere og dramapædagoger.

En BRYD!-workshop rummer plads til ca. 50 deltagere, dvs 2 klasser. 

KONTAKT

Kunstnerisk leder
Mie Brandt
mie@zeppelin.dk

 

BRYD! folder forside

 

 

Se vores billedserie fra en BRYD!-workshop her.
Fotograf Peter Sloth.

 

Video fra en BRYD!-workshop

Teatret Zeppelins BRYD!– en dramaworkshop om køn og normer from Peter Sloth Madsen on Vimeo.