Zeppelin logo

Bloom feriecamp

Kom på feriecamp i efterårsferien på Teatret Zeppelin med Bloom Institute!

Bloom Institute overtager Teatret Zeppelin i uge 42 i 2021.

Kom med til en uges skaberkraft, handlekraft og fællesskab når Bloom Institute forvandler Teatret Zeppelin til et kunstnerisk skaberværksted for de 9-14 årige.

Sammen med dedikerede kunstnere vil ugen byde på en udforskning af, hvordan man kan gøre sine vildeste drømme og idéer til virkelighed. Deltagerne arbejder i fællesskab på forskellige temaer, karakterer og udtryk og alle får mulighed for at stå både bag ved kulissen og forrest på scenen.

I processen arbejdes der med forskellige teaterteknikker og sjove øvelser, der kan bringe forskellige historier frem på nye måder. Campen inviterer til at sætte ord på tanker, bruge stemmen og kroppen udtryksfuldt, skabe bevægelser til fortællingen og at optræde foran andre.

Det hele krydres med masser af sjov og ballade og gode lege, der styrker fællesskabet deltagerne imellem – og som giver mod til både at skabe og handle.

Ugen afsluttes med en premiere på en lille forestilling, hvor familie og venner inviteres.

Holdet Bag

Bloom Institute udfolder børns evne til at stå stærkere i verden, som dem de er. Sammen med professionelle kunstnere faciliterer Bloom kunstneriske processer, hvor børnene inviteres til at udforske deres iboende kunstnere, skabe egne udtryk og iværksætte egne værker.

Den kunstneriske proces ledes med øje for det enkelte barn og fællesskabet, med højt til loftet og store armbevægelser – og med en stærk tro på, at hvert enkelt barn har unikke gaver, der udfoldes i rette rammer.

www.bloom.institute

Billede fra en tidligere camp et andet sted i byen. I uge 42 foregår det på Teatret Zeppelin.

Afgangsforestilling 2022

Traditionen tro afslutter talenterne fra Skuespillerskolen Ophelia deres skuespilleruddannelse ved at spille deres afgangsforestilling på Teatret Zeppelin.

Følg med her på siden for mere info om forestillingen.

NB! Spilledatoer med forbehold for ændringer!

Beatbox Sensation

Nu kan du endelig få lov at opleve den længe ventede forestilling med de sejeste human beatboxere og street dansere. Spilleperioden blev fremrykket et par gange i 2020, men nu er det nu – glæd jer til at blive bevæget af bevægelse og rytmer med noget på hjerte.

Beatboxere formår at anvende deres stemme til at forme musikinstrumenter på en fantasifuld måde og gøre det til noget helt særligt når de laver både cool, heftige og sjove lyde. I “Beatbox Sensation” møder publikum to beatboxere i en dialog som spejles/tolkes af dansere som visualiserer det musikerne “fortæller” hinanden. Danserne præsenterer musikken for publikum. De anvender musikken som en oplevelse og lader den være inspiration til bevægelser. Fællesskabet og at lave noget sammen vises på scenen som en modpol til sociale medier på internettet. Forestillingen er en manifestation af, at det at være dygtig til noget og kunne noget rigtig godt, er et bevis på at du er “noget” eller “nogen”, som er meget mere værd end de negative indtryk som holder dig tilbage eller nede. At udtrykke det du brænder for rækker for at være “cool”!.

Stikord/emneord: Breakdance, streetdance, beatboxing, rytme, gadekultur, talent, tro på sig selv

Tys tys

Vi er midt i en krisetid med en usynlig, hemmelig gæst blandt os. Vi skærmer os bag computeren og bliver ekspederet bag plexiglas. Vi værner og skærmer os stadig mod den hemmelige, usynlige og ubudne gæst, der skjult truer os og dem, vi holder af. Den virkelighed kommer til i lang tid at påvirke os og vores gensidige ageren med hinanden – store som små.

Så hvordan agerer børn i vores nye fælles virkelighed? Hvordan forholder de sig til de hemmelige og farlige bæster, vi ikke kan se med det blotte øje? Børn håndterer kriser helt anderledes end voksne. De finder deres egne legende veje for at håndtere og agere i nye hverdage efter en krisetid. Denne legende vej skal forestillingen TYS TYS omfavne og genspejle.

TYS TYS er en underfundig, gennemkoreograferet og legende forestilling, hvor det visuelle grundelement er glas/plexiglas, og derfor er synlighed/usynlighed sat i spil. I et univers af plexiglas med transparente og ikke-transparente former og figurer, dukker der pludselig en hemmelig, ubuden og rund gæst op. Den ligner til forveksling en rund COVID-19 virus. Er det en mystisk, hemmelig ven for nogen eller en farlig fjende for os alle? Mysteriet om den hemmelige gæst, der nogle gange efterlader spor og andre gange ikke, er sat i gang…

Microcosmos

En forestilling af Giacomo Ravicchio med musik af Jérôme Baur.

 Ganske vist er Olivia lille, til gengæld er hendes tanker så store, at hun kan forestille sig alt i hele verden.

Olivia er næsten 6 år og er så stærk og uovervindelig, at hun næsten har det gule bælte i karate. Hun ved meget om mange ting og alligevel er der så meget at undre sig over i den store, mangfoldige og ubegribelige verden. Heldigvis har hun sin fantasi og med den kan hun søge efter svar og rejse lige derhen, hvor hun vil, selv langt ud i universet.

Alle mennesker går nogen gange rundt og undrer sig… også de allermindste.

En billedmagisk og musikalsk forestilling for alle fra 4 til 100 år om tanker, følelser og drømme midt i det konkrete, fysiske og virkelige univers.

Tyren Ferdinand

At være den man er, kan være svært under gruppe- og forventningspres i en konkurrencekultur, selv om man er en stor og flot tyr….

Og hvis man er en tyr i Spanien, så forventes der at man skal ende med at optræde i tyrefægtning i den store stad Madrid. Her løber tyrene stolte ind i arenaen, som det sig hør og bør, for at glædeligt lade sig slå ned af mænd med sjove hatte der slås om magten, æren og kvindernes gunst. Det er en blodig folkefest!

Men Ferdinand tør heldigvis være den han er, træde ud af ræset, læne sig tilbage og bare nyde roen og blomsternes duft.

TYREN Ferdinand er en fabulerende dukketeaterforestilling for både børn og voksne, bygget på Munro Leafs verdensberømte bog ‘The Story of Ferdinand’. Den spilles af to skuespillere med åben dukkeføring i en legende, håndholdt spillestil. Det æstetiske og musikalske univers er sanseligt og stiliseret – skabt for øjne, ører og hjerter i alle aldre.

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond

 

Mio, Min Mio

Var der nogen, der hørte radio den femtende oktober sidste år? Var der nogen, der hørte, at de efterlyste en dreng, som var forsvundet? Efterlysningen startede sådan her: ”Politiet efterlyser den 9-årige Bo Wilhelm Olsson, der har været forsvundet fra sit hjem siden i forgårs klokken 18…”


“Mio, min Mio” er historien om Bo, der forlader sine plejeforældre og rejser gennem dag og nat og finder sin rigtige far: Kongen i ”Landet i det Fjerne”. Her er Bo ikke længere Bo, men prins Mio, som får en vigtig mission – han skal redde landets børn fra den onde ridder Kato, som har forvandlet dem til forheksede fugle.

Oplev Astrid Lindgrens evigtgyldige fortælling om sorg, venskab, ensomhed og kærlighed i zeppelinsk nyopsætning. Ingen fortæller er vel så betydningsfuld som Lindgren med hendes dybe indlevelse og store respekt for barnets vilkår og livsproblematikker. Selv i “Landet i det Fjerne” findes der ondskab, som ikke kan undsiges – men den kan bekæmpes, hvis man har mod og en ven at følges med.

“Man skal ikke skræmme børn, så de bliver bange, men ligesom voksne har også børn brug for at blive rystet af kunst.”
– Astrid Lindgren, 1959

Se spilletider ved at klikke på KØB BILLET forneden.

Bag om forestillingen

Forestillingen er støttet af:
Den A.P. Møllerske Støttefond
William Demant Fonden
Grete og Sigurd Pedersens Fond
Knud Højgaards Fond
Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
Konsul George Jorck og Hustru Emma Jorck’s Fond
Nordea Fonden
Københavns Scenekunstudvalg
BUPL’s Solidaritets- og Kulturpulje
Åben Skole – Københavns Kommune

TUSIND TAK!
Se alle sponsorer her

 

 

 

 

 

Undervisningsmateriale

Skolelærere har mulighed for at downloade gratis undervisningsmateriale med opgaver, inspiration og hjælp til undervisningsforløb i forbindelse med forestillingen Mio, min Mio. Klik her

Forsiden af undervisningsmaterialet er lavet af kunstneren Trine Lægdsmand. Det smukke billede var den officielle grafik for forestillingen, inden vi fik taget pressebilleder. Klik på billedet for at forstørre det.

 

Forestillingsprogram
Se en online version af det trykte program her.


Billeder fra forestillingen

Foto: Zuhal Kocan

 

 

Ja ja nemlig

– Fortæl en historie.
– Helst ikke!
– Åh jo?
– Åh nej. Jeg kan kun en, som er så kedelig.
– Jamen, det er præcis den, vi gerne vil høre.
– Jamen … hør så her …
Der var en gang en mand og en kone. Med dem var der ingen ballade. Nej, ikke med de to. Nu skal I se! De to var altid alene, selv om de boede i en storby, hvor der var masser af folk. De gik for sig selv og kendte ikke et menneske.
Men en dag frøs de om ørerne, og så købte de en tophue hver. Og så kunne man pludselig se dem – eller rettere, man kunne se deres huer …

Kom og bank på døren og hør en historie.
Om en mand og en kone, som bliver til rigtige nisser.

 

OBS: På landevejen i november og december!!!

Forestillingen er støttet af Scenekunstudvalget og refusionsberettiget.

Den Store Nisseprøve

I ”Den store Nisseprøve” skal de to nisser Nis og Nisse Sisse i skole, for det er nemlig sådan, at alle nisser hvert 100. år skal til nisseprøve for at få lov til at beholde deres røde nissehuer. Dumper de, må de i stedet bære den grønne nissehue, og det er enhver nisses skræk at skulle ende sine dage som grøn havenisse.

Nis og Nisse Sisse får en dårlig start på prøven, fordi de kommer for sent, men Nisse Sisse får hurtigt indhentet det forsømte, fordi hun er en god og dygtig elev med stor respekt for lærerinden Frøken Hanegal. Nis har imidlertid problemer. Som alle unge drenge-nisser har han svært ved at sidde stille og holde koncentrationen i skolen, og han kommer til at lave helt om på nogle af julesangene. Han er en rigtig drillenisse, som får stor sympati hos børnene.

En Rigtig Nisse

Ida er flyttet ind i sit nye hus, og der er rod over det hele og fyldte flyttekasser, der kun venter på at blive pakket ud. Så julen beslutter Ida sig for at springe over. Den er der slet ikke tid til. Og pyt med det, for det bedste er, at fra nu af er der ingen andre, der skal bestemme, hverken om der skal holdes jul, eller hvor tingene skal stå.

Og dog… for i Idas nye hus bor der nemlig en nisse – en RIGTIG nisse. Den elsker risengrød og er glad for, at der endelig er flyttet et menneske ind, så den igen kan få sin grød. Den leder over alt, roder rundt i tingene, flytter kasser og rumsterer og pusler i det hele taget mægtig meget, som var der mus og rotter over alt. Men grød finder nissen ikke. Så nu må den bruge nisselist for at få Ida til at komme i julestemning og lave en god portion julegrød – uden at hun opdager, hvem det er til.

Nissetryllerier og forvekslinger driver historien frem, og Ida må se i øjnene, at man ikke bare sådan kan springe julen over. Slet ikke når man bor med en rigtig nisse.

Far til vejrs med Alfons Åberg

Alfons vil så gerne lege, men far har for travlt til at lege med. Så Alfons gør alt, hvad han kan, for at få far med i legen. Det bliver til en masse sjove oplevelser og eventyr på en flyvende fantasi! Det bliver både til helikopterture til junglen, spøgelsesjagt og ruminvasion. Men pludselig er fars sidste lakridspibe på mystisk vis væk…

Alfons Åberg er en ener i nordisk børnebogslitteratur, og nu kan I nyde hans selskab i en skøn teaterforestilling for de 2-9-årige baseret på de originale Alfons Åberg-historier.

Forestillingen er en co-produktion mellem svenske Comedy Art Theatre, som står for den kunstneriske del, og Teatret Zeppelin, som står for den administrative del, herunder turnékoordinering.
Læs mere på catbørneteater.dk

Se spilletider ved at trykke på knappen ‘køb billet’ forneden.
NB! Nu ekstra forestillinger lørdage og søndage pga. stor efterspørgsel.

Turné
Både før og efter at have spillet stationært på Teatret Zeppelin den 22. november-3. december 2020 tager forestillingen på turné. Den kan bookes i sæson 2020-21 og 2021-22 af skoler, biblioteker, institutioner og andre ved at kontakte Teatret Zeppelin på tlf. 33220478 eller billet@zeppelin.dk

Villads fra Valby - sikker i trafikken

Villads bor i Valby sammen med sin mor og far, sin storesøster Amalie og sin nye baby-lillesøster. Han er en helt almindelig dreng, og selvom han sommetider får skæld-ud, laver han aldrig ballade med vilje. En dag beslutter han sig for, at han vil hjælpe sin mor med at købe ind. Men det skal være en overraskelse, så han fortæller hverken hende eller far om det. Hans bedste ven, Frida, vil meget gerne med, så mens Villads’ mor sover til middag med lillesøster, lister de to venner ud af huset. Villads ved godt, at man skal passe på ude i trafikken, og han har lært at se sig rigtig godt for. Men når man er Villads fra Valby og sprængfyldt med gode ideer, så går tingene aldrig helt som planlagt.

Villads figuren er brugt i Børneulykkesfondens kampagner for trafiksikkerhed – bl.a. i bogen “Sikker i trafikken”. Forestillingen byder på musik, sang, sjov og spænding for hele familien – og er samtidig en lærerig oplevelse for vores yngste trafikanter, der fra deres pladser får lov at hjælpe Villads, så han kommer hjem igen i god behold.
“Villads fra Valby – sikker i trafikken” er skabt af samme kreative hold som de seneste sæsoners mest populære familie og skoleforestillinger “Vitello” og “Villads fra Valby”.

Forestillingen kommer igen på landevejen i efteråret 2021.

 

Den måde du hærger mig

Ligger en voldtægtsmand på lur i en busk? Sker en voldtægt på vej hjem fra byen? Og hvis du tager den hullede mormor-strikkede-rullekravesweater med indtørret karrysovs på, kan den så ikke beskytte dig mod voldtægt?

Aldrig før har der været så meget fokus på seksuelle krænkelser og dets konsekvenser, som der er nu (hvilket for-dælen-dulme-da også var på tide tbh). Men alligevel formår vi at vandre i blinde med forsimplede opfattelser, fordomme og stereotyper hængende ned ad os som 11-taller ud af næsen.

Derfor bliver du introduceret for den populære pige, Sif #independentwoman, der sammen med, sin #bestfriend4ever, Caroline prøver at overleve gymnasietiden, ved at kæmpe for at stå øverst på podiet.

Lidt længere nede i det gymnasiale-popularitets-hierarki møder du Victor #basic, der lever i skyggen af sine bois #gutterne.

Da Sif og Victor havner til samme nytårsfest vender det op og ned på deres liv.  Sifs verden syntes at krakelere for øjnene af hende, mens Victor bliver forfulgt af presset om at være den ultimative mande-mand #rigtigemændgræderikke

En tragikomisk fortælling om en handling ingen fortjener: At få frarøvet sin krop pga. en andens vrede. En forestilling der tager dig tæt på både voldtægtsmanden og voldtægtsofret, i en sag hvor fordomme kun er til for at spænde ben for sandheden.  #rapeawareness

_________

OM PT TEATER
PT Teater er en teaterforening, der fokuserer på det relevante. Forestilling “Sluk lige lyset! “tematikker som sorg, kærlighed og fordomme. Er der kun én måde at sørge på? er der en grænse for hvor ked af det man må være?

Antons Sten

En dag får Anton øje på en sten. Den ser ensom ud – og den er kold. Hjemme giver han stenen en seng og putter den. Snart er der sten overalt – selv i kaffekanden!

En dag tager familien på strandtur. Stenene skal med. Anton opdager hvor dejligt stenene har det og beslutter, at de skal blive på stranden. Men så ligger der lige en lille pind ..

“Antons Sten” er en hyldest til barnets fantasi, empati og handlekraft – baseret på Lotta Geffenblads prisvindende bog. Anton lytter til verden og publikum lytter med i et musikalsk, varmt og ordløst univers. Scenografiens rødder i Geffenblads levende grafik danner en sanselig og tryg ramme, hvor dukkerne er en sjov, finurlig familie at være i stue med.

Den Lille Prins

MERE END 30.000 SOLGTE BILLETTER!
Med mere end 250 forestillinger og stor efterspørgsel på at se eller gense succesen, genopsætter Teater Next nu det forunderlige eventyr om den lille prins, der på sin dannelsesrejse rundt i universet lærer kærligheden og livet at kende. På turen møder han bl.a. den herskersyge konge, forretningsmanden, der er begærlig, og drankeren, der drikker for at glemme, at han er flov over at drikke. Han møder også en talende blomst og en ræv, der gerne vil være tam, og som lærer ham, at det kun er med hjertet, man kan se klart.

Tag hele familien i hænderne og se en af verdenslitteraturens mest elskede historier omsat til teater med masser af levende musik, sang og humor.

Billetsalget har vist at forestillingen også er et sikkert hit for mange voksne uden børn som ledsagere.

OBS: Uegnet for børn under 6 år.

Forestillingen er refusionsgodkendt af Statens Kunstfond.