Zeppelin logo

6. september 2021

Astrid Koppel er ny korleder på Teatret Zeppelin

.

Astrid Koppel, datter af komponist Benjamin Koppel, skal fremover dirigere kor på Vesterbro hos Teatret Zeppelin. Familiekoret og Kvindekoret starter ny sæson i september, og begge kor er åbne for tilmelding nu.

Astrid Koppel er ny korleder på Teatret Zeppelin.

ZEPNYT 6. SEP. 2021

Ingen krav til niveau eller erfaring. Det er kendetegnene for Teatret Zeppelins kor, som Astrid Koppel nu skal videreføre. I Familiekoret og Kvindekoret tæller blot glæden ved fællesskabet og det at synge sammen. Den udfordring glæder Astrid Koppel som ny korleder sig til:
– ”Når man synger sammen, holder man øje med og lytter til hinanden på en helt bestemt måde. Den opmærksomhed på hinanden og det nærvær kan man godt opleve som sitrende magisk,” siger Astrid Koppel.

Familiekoret opstarter sin fjerde sæson, mens Kvindekoret efter stor interesse går sin anden sæson i møde.

Korleder med musik i blodet

Astrid Koppel er født og opvokset i en musikalsk familie og har hele sit liv sunget, spillet og dyrket musik. Astrid er blot 18 år gammel, men har allerede rig erfaring indenfor musikken, bl.a. med at afvikle koncerter. 

– ”Jeg har selv sunget i kor i 12 år hos blandt andet DR, Københavns Musikskole og i Sankt Annæ Kammerkor. I min musikuddannelse på MGK har jeg trompet som hovedinstrument. Men jeg spiller og underviser også elever i klaver. Og så modtager jeg undervisning i direktion på mit 3. år,” fortæller Astrid Koppel.

Kor i teatrets skiftende scenografier

Korundervisningen foregår hver onsdag midt på scenen i Teatret Zeppelins skiftende scenografier. Så omgivelserne skifter løbende. I familiekoret synger børn fra syv år og deres forældre, bedsteforældre, søskende, naboer og venner. Kvindekoret runder onsdagene af med øvere i de tidlige aftentimer.
Korene optræder ved forskellige lejligheder. De synger ved teatrets premierer, men har også optrådt blandt andet på Fisketorvet, i Folkehuset Absalon, i Matthæuskirken og i nogen af Vesterbros baggårde.

En fællesoplevelse med stor værdi

Baggrunden for Familiekoret var ønsket om at skabe en familieaktivitet at være fælles om, fortæller Teatret Zeppelins kunstneriske leder Mie Brandt:
– ”Ligesom med vores teaterforestillinger er målet at give børn og voksne en oplevelse, de kan være fælles om. I teatret er man tilskuer, i koret er man udøvende. Det er en aktivitet, der bringer barn og voksen tættere sammen, hvor de ser nye sider af hinanden og lærer hinanden bedre at kende. Børn og voksne bør lave mere sammen! Vi er ofte så travle og adskilte i hverdagen, så det her er et forsøg på et samlende projekt, der bringer input og glæde med sig,” siger Mie Brandt.

Kvindekoret er en udløber af Familiekoret med samme store fokus på fællesskabet. I København findes der ikke et kor med helt samme koncept som Familiekoret og Kvindekoret. Det er en af grundene til, at Astrid Koppel glæder sig over sin nye rolle som korleder på Vesterbro, og uddyber:

– ”Musik er et fællesskab. Og korene er fællesskaber, hvor vi skal lære, fortolke og formidle god musik, udforske og blande genrer og skabe musik sammen. Jeg glæder mig meget til at komme i gang og møde alle, såvel nye som gamle medlemmer af koret.”

FAKTA OM KORENE

  • Familiekoret øver hver onsdag kl. 17.30-18.40
  • Kvindekoret øver hver onsdag kl. 18:50-20:00
  • Begge kor opstarter ny sæson fra den 15. september
  • Øveaftner foregår på Teatret Zeppelin i Valdemarsgade 15 på Vesterbro
  • Prøv det af gratis inden 1. oktober
  • Familiekoret er for børn fra 7 år med voksne, ikke for børn uden ledsager
  • Korsæsonen går fra september 2021 til maj 2022
  • Tilmelding til korene foregår ved at skrive til mie@zeppelin.dk
  • Prisen for børn under 18 år er kr. 650,- for 29 korgange
  • Læs mere om priser m.m. på www.zeppelin.dk/kor

________
Klik her for at læse artiklen som pdf


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/zeppel/public_html/wp-includes/functions.php on line 4757