Zeppelin logo

Historie, virke og vision

Teatret Zeppelin er et charmerende teaterhus i hjertet af Vesterbro. Husets smukke teatersal har siden 1994 lagt gulv til et væld af unikke, medrivende og opfindsomme forestillinger for hele familien. Teatrets opsætninger er forestillinger i fuld størrelse – dvs. med lys, lyd, scenografi og virkemidler som på de større scener, med intimiteten og respekten for publikum holdt i hævd.

Opsætningerne ligger på så højt og anmelderrost et niveau, at de store institutionsteatre landet over har fået seriøst modspil og kamp til stregen.

Teatret Zeppelin skaber både udfordrende nyfortolkninger af store børnebogsklassikere, (fx Astrid Lindgren), nyskrevet dramatik eller ukendte værker, der vækker resonans. Vores mål er at give familier og skoleklasser med børn fra 7 år og opefter en anderledes, fælles teateroplevelse i en form og med et indhold, som sår frø til dybere tanker, og som rører os – børn som voksne – inderst inde.

To gange årligt opsætter Teatret Zeppelin egne forestillinger, som typisk spiller 6-9 uger. Resten af året har vi gæstespil fra andre børneteatret og turnégrupper, der spiller i 5-10 dage ad gangen. Du kan se vores kommende forestillinger i vores sæsonoversigt, og alle vores egenproduktioner igennem tiden i vores forestillingsarkiv. Vi inviterer også til forskellige særarrangementer i løbet af teatersæsonen, fx vores årlige julestue første lørdag i december. Alle kommende begivenheder finder du under særarrangementer.

Teatret Zeppelin er et lille storbyteater støttet af Københavns Kommune. Efter 20 års erfaring som turnerende børneteater (under navnet Teaterbutikken & Søn) åbnede Teatret Zeppelin som stationært børneteater i København på Vesterbro i Valdemarsgade i 1994.

Teatret ledes af kunstnerisk leder Mie Brandt og adm. leder Lasse Frank.

Teatrets bestyrelse består af:

Hannah Karina Mikkelsen (næstformand)
Skuespiller, fakir og Teaterleder af Teatret Masken.

Lene Povlsen
Leder af Service Centre, Switchboard og Administration i Nordea.

Johanne Eggert
Scenograf

Christina Krøll (formand)
Skuespiller, Producent, MPA, Co-Founder af Teaterbilletter.dk/Scenit.dk

Sille Lindeberg
Lærer på Tove Ditlevsens Skole, cand.pæd. i sociologi, bestyrelsesmedlem hos CPH Rollerderby


Mere om teatret:
Billeder af teatret
Wikipedia-artikel