Zeppelin logo

Zenobia

En smuk og gribende historie om børn i krigens skygge baseret på den grafiske roman af samme navn.

24. - 29. april 2023

ZENOBIA er en smuk, enkel og gribende historie om børn på flugt – om liv og død, og om hvad mennesker må udholde og ofre, når krigen raser.

Forestillingen bygger på den danske, prisbelønnede grafiske roman af samme navn, skabt af Morten Dürr og Lars Horneman, som handler om den syriske pige Aminas liv frem til den dag, hvor den båd på Middelhavet, hun befinder sig i, kæntrer.

Reumert-vindende instruktør
Forestillingen, som er instrueret af den i 2019 Reumert-vindende dramatiker Andreas Dawe (“Vort mismods vinter”), blander mange udtryksformer, og kombinerer et stærkt visuelt udtryk med markante elementer af lyd, nykomponeret musik, dans, bevægelse og tekst, og scenen er et grænseløst rum, hvor en skuespiller og en danser møder publikum i tæt kontakt, respekt og lydhørhed.

Flugten fra krigen
Zenobia var engang for mange år siden dronning i Syrien. Stolt, stærk og sej – og en kriger, der satte sig op imod overmagten, kejseren af Rom. Forestillingens hovedperson Amina mister sine forældre i borgerkrigen i deres hjemland Syrien, og en onkel tager sig derefter af hende og sender hende på flugt i håbet om, at ikke også hun skal blive krigens offer. På sin tur hen over Middelhavet, og inden det går galt, tænker Amina på Zenobia og på at være som hende: en, som kan klare alt.

Undervisningsmateriale
Kære lærer. CLIO har lavet skolemateriale til forestillingen. Heri kan du finde opgaver, inspiration m.m.
For danskfaget mellemtrin: https://portals.clio.me/dk/dansk/4-6/index.php?id=19125
For danskfaget udskoling:  https://portals.clio.me/dk/dansk/7-10/index.php?id=19646

PRAKTISKE OPLYSNINGER
Husk at alle fra og med 16 år skal fremvise gyldigt coronapas. Og alle fra og med 12 år skal bære mundbind, til man sidder på sin plads. Læs mere på www.zeppelin.dk/coronavirus

Aldersgruppe: Fra 8 år

Varighed: 45 min.

Gæstespil af AKUT360

Medvirkende: Bo Carlsson, Sherwin Reyes
Instruktør: Andreas Dawe
Scenograf: Julie Forchhammer
Lysdesigner: Mikkel Jensen
Dramatiker, forfatter: Andreas Dawe, efter bogen ZENOBIA af Morten Dürr og Lars Horneman
Komponist: Claus Carlsen


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/zeppel/public_html/wp-includes/functions.php on line 4757