Zeppelin logo

10. september 2020

Coronavirus

Info fra teatret vedr. coronavirus

Forebyg smitte med corona - sikkert teaterbesøg for alle

“Man føler sig desuden helt tryg og godt tilpas i teatret – selv i en corona-tid, fordi der tages hensyn til alle på en venlig og ubesværet måde”.
– Michael Søby, anmelder fra CphCulture, skrevet om Teatret Zeppelin (okt. 2020)

NB! Seneste opdatering: efter Statsministerens pressemøde d. 23.10.2020 er det nu et påbud, at alle fra og med 12 år skal bære mundbind på teatret, indtil man sidder på sin plads. Dette gælder fra d. 29. okt. Bemærk: det er fortsat både lovligt og vurderet sundhedsmæssigt forsvarligt at gå i teatret. Læs mere herunder.

Kære gæst

Sikker åbning af teatret
Vi er glade for igen at kunne tage imod publikum i vores hus! Det sker på forsvarlig vis efter de gældende restriktioner annonceret af myndighederne. Vi har begrænset publikumskapaciteten i salen til 55 % af det normale niveau. Det betyder, at det er nemmere at sikre afstand. Grupper, der i forvejen har tæt kontakt, kan sidde ved sammenhængende sæder. Grupper/mennesker, som ikke kender hinanden, skal sidde med ét sædes mellemrum til siden. Vi har ekstra garderobezoner på teatret, og vi guider og fordeler gæster rundt i huset og hjælper alle frem til deres pladser.
Myndighederne tillader 1 publikum pr. 2 m2 gulvareal i salen; hos Teatret Zeppelin er salsgulvarealet 214 m2. Læs mere om de ekstra hygiejneforanstaltninger nedenfor.

Lav smitterisiko og ingen kendte tilfælde
Teatret Zeppelin er et stort teater med plads til normalt 170 gæster ad gangen. Under de nuværende corona-restriktioner sætter vi 55 % færre billetter i salg, så der er bedre plads.
Der er ingen kendte tilfælde af coronavirus med tilknytning til teatret, og vi følger myndighedernes anbefalinger meget nøje.

Ekstra hygiejne- og sikkerhedsforanstaltninger
Vi har opstillet håndspritstandere på teatret, og på toiletterne har vi desinfektionsmiddel på hvert toilet og engangspapirhåndklæder i dispensere. Vi har skærpet rengøring med afspritning af håndtag, kontaktflader og toiletter flere gange dagligt. Vi udlufter i salen mellem forestillinger og spritter sæder i salen af. Skilte i huset minder om at holde afstand og bruge håndsprit, og andre skilte forklarer på overskuelig vis de relevante retningslinjer for teaterbesøg. Personalet vil i mange tilfælde modtage publikum bærende visir eller stå bag en afskærmning ved billetskranken. Dette er ikke et myndighedskrav, men vi benytter det i de tilfælde, hvor vi vurderer det tryghedsskabende, fx ved mange besøgende. Gæster er ikke forpligtet til at bære mundbind i teatret, men vær opmærksom på, at der er krav om mundbind i offentlig transport, hvis du tager bus, metro eller tog til teatret.

Håndtering af skolepublikum
Forestillinger på hverdage i formiddagstimerne er primært besøgt af skoler og institutioner. På disse dage fordeler vi grupper/klasser i ventezoner på en af teatrets tre etager. I hver ventezone er der en garderobe, så grupper ikke behøver blive blandet ved ankomst og afsked. Hver ventezone er tilknyttet et bestemt toilet, og der må max. sendes to personer ad gangen fra hver zone i toiletkø. Personalet i huset hjælper fra start til slut med at give tydelig info og at overholde systemerne. Den lærer, der har bestilt billetterne, modtager nogle dage inden besøget en mail med praktisk info og plan for besøget. NB! Det skal understreges, at myndighederne fastslår, at det fortsat er tilladt for skoler at besøge museer og teatre, da det hører under kategorien faglige arrangementer.

Kontorbemanding
Der kan forekomme lidt længere svartider end normalt på telefon og mail. Tak for jeres forståelse.
Vi arbejder fortsat med administrative og praktiske opgaver som f.eks. forestillingsforberedelser, men vi indfører hjemmearbejde hvor muligt og sikrer ellers behørig afstand til hinanden i det daglige, foruden alle vores skærpede rengørings- og afspritningsrutiner. Skuespillere og personale bliver smittetestet ved mistanke om corona. Der har til dato ingen corona-sygdomstilfælde været på teatret.

Aflysninger og ændringer
Gæstespillene ‘Zenobia‘ af AKUT360 (opr. 29. apr.-6. maj 2020) og ‘THE GAME‘ af Freestyle Phanatix (opr. 14.-18. april 2020) er rykket til nye datoer i hhv. december og maj 2020/21.
Alle, der har billet(ter) til en aflyst eller rykket forestilling, er blevet kontaktet via e-mail.

Vedr. refundering af billetter til aflyste eller rykkede forestillinger
Alle billetkøbere blev kontaktet via mail, og vi har fået ekspederet alle ordrer. Det har været en kompleks affære med flere parter involveret (gæstespil, billetudbyder m.fl.), så vi takker for tålmodigheden. Coronakrisen er en økonomisk og potentiel fatal mavepuster af rang for teatret, så en særlig tak skal lyde til de af jer, der har nægtet at få pengene retur for billetter til en aflyst forestilling.

Følg myndighedernes anbefalinger
Vi henviser i øvrigt til Sundhedsstyrelsens side ‘Spørgsmål og svar om coronavirus’.
Vi anbefaler også DR’s artikel ‘Sådan taler du med dit barn om Corona’
Vi anbefaler brug af app’en Smittestop, som hjælper myndighederne med smitteopsporing.
Husk, at har du symptomer på coronasmitte, skal du ikke tage i teatret.

Flere spørgsmål og svar om corona ifm. teater
Teatret Zeppelin er en del af Teaterbilletter.dk-samarbejdet, og her har man samlet en række af de typiske corona-relaterede spørgsmål – læs mere her.
Kulturministeriet har desuden samlet ‘spørgsmål og svar om kulturarrangementer med siddende publikum’ – læs her.
Vi følger myndighedernes retningslinjer, og vi opfordrer til, at man ikke selvstændigt overfortolker eller strammer reglerne yderligere. Hvis man lokalt afviger fra de landsdækkende og af regeringen fastsatte retningslinjer, er der fare for, at der opstår forvirring og utryghed, når retningslinjerne skal efterleves – læs mere herom her.

Råd og påmindelser til publikum

________________

Se også www.zeppelin.dk/omtanke