Zeppelin logo

1. december 2021

Coronavirus

Info fra teatret vedr. coronavirus

Forebyg smitte med corona - sikkert teaterbesøg for alle

TEATRET GENÅBNER DEN 17. JANUAR 2022

I regeringens forsøg på at nedbringe smitten med coronavirus var alle landets teatre m.fl. lukket ned fra den 19. december til og med den 16. januar. På regeringens pressemøde den 12. januar blev det dog officielt, at landets kulturinstitutioner kan genåbne fra og med den 16. januar.

Premieren på Mio, min Mio er således udskudt fra den 8. januar til den 17. januar 2022. Alle med billetter til forestillingen på en dato i den nedlukkede periode er blevet kontaktet via mail eller telefon. Billetter til nedlukkede forestillinger kan refunderes eller byttes til en anden dag i spilleperioden.

Vi genåbner som før nedlukningen med samme store fokus på at følge myndighedernes anbefalinger og retningslinjer nøje. Vi har håndsprit tilgængelig flere steder på teatret, vi er ekstra påpasselige med rengøring af kontaktflader, og vi tilbyder engangspapirhåndklæder på toiletterne og meget andet.

Mundbind og coronapas

Personer fra 15 år og derover skal fremvise coronapas i døren for at få adgang til teatret.
Alle personer på 12 år og derover skal bære mundbind eller visir, indtil man sidder ned på sin plads. Ansatte på teatret skal bære mundbind eller visir når ude blandt gæster.
Tak fordi I hjælper os med at passe på hinanden, så det er trygt for ale gæster, ansatte, skuespillere og øvrige i huset.

Det er tilladt at tage i teatret – også for skoler

Sundhedsmyndighederne har vurderet det forsvarligt at tage i teatret. Der findes forskellige anbefalinger for skoler vedr. udflugter ud af huset. Det er vigtigt at understrege, at anbefalingerne ikke er lovkrav, og at skolers teaterbesøg kan betragtes som en del af undervisningen, og derfor ikke på samme måde er underlagt anbefalingen om at “blive hjemme”.
Vi har nu to års erfaringer med at holde grupper godt adskilt på teatret, da vi har indført flere vente- og garderobezoner. Desuden minder vi om, at teater ikke er højrisiko, da gæsterne har et minimum af fysisk kontakt med hinanden, sidder ned det, og vender i samme retning mod scenen.
Læs mere om håndtering af skoleklasser længere nede.

Aflysninger og ændringer

Alle kunder berørt af aflysninger som følge af corona har modtaget en mail, som oplister forbrugerrettigheder og muligheder. Har du spørgsmål i den forbindelse, kontakt os venligst på billet@zeppelin.dk

Ændringer i 2022:
– Forestillingen Mio, min Mio får udskudt spillestart fra den 8. jan. til den 17. jan. Alle berørte kunder er kontaktet via mail eller telefon. Billetter refunderes eller byttes.

Alle med billetter til aflyste eller rykkede forestillinger er kontaktet via mail af enten Teatret Zeppelin, Billetten A/S eller det gæstespillende teater. Har du spørgsmål, så kontakt os på billet@zeppelin.dk – Tak for tålmodigheden!

.

Teatret Zeppelins corona-tiltag

“Man føler sig desuden helt tryg og godt tilpas i teatret – selv i en corona-tid, fordi der tages hensyn til alle på en venlig og ubesværet måde”.
– Michael Søby, anmelder fra CphCulture, skrevet om Teatret Zeppelin (okt. 2020)

Sikkert teaterbesøg for alle

Vi gør opmærksom på, at vi følger udviklingen og myndighedernes anbefalinger tæt. Vi er parate til hurtigt at rette ind efter eventuelle krav og anbefalinger, der måtte blive indført. Vi fortsætter desuden med at have et øget fokus på rengøring og afspritning. Vi opfordrer ligeledes vores gæster til at passe på hinanden og holde lidt afstand, der hvor det er muligt og giver mening. Dette blot for en ekstra sikkerheds skyld i denne overgangsperiode til mere normale tilstande i samfundet.

Lav smitterisiko

Teatret Zeppelin er et stort teater med plads til normalvis op til 170 gæster ad gangen. Vi har flere garderober og flere etager, hvor ventende publikummer kan opholde sig. Altså har vi mere plads end normalt for publikum at opholde sig på. Sundhedsmyndighederne har kategoriseret teater som lavrisiko ift. coronasmitte.

Ekstra hygiejne- og sikkerhedsforanstaltninger

Vi har opstillet håndspritstandere på teatret, og på toiletterne har vi desinfektionsmiddel på hvert toilet og engangspapirhåndklæder i dispensere. Vi har skærpet rengøring med afspritning af håndtag, kontaktflader og toiletter dagligt. Vi udlufter i salen mellem forestillinger og på publikumsarealer, når gæsterne har forladt disse. Skilte i huset minder om at passe på hinanden.

Håndtering af skolepublikum

Forestillinger på hverdage i formiddagstimerne er primært besøgt af skoler og institutioner. På disse dage fordeler vi grupper/klasser i ventezoner på en af teatrets tre etager. I hver ventezone er der en garderobe, så grupper ikke behøver blive blandet ved ankomst og afsked. Hver ventezone er tilknyttet et bestemt toilet, og der må max. sendes fire personer ad gangen fra hver zone i toiletkø. Personalet i huset hjælper fra start til slut med at give tydelig info og at overholde systemerne.

NB! Det skal understreges, at myndighederne fastslår, at når kulturinstitutioner ikke er tvangslukkede, er det fortsat tilladt for skoler at besøge museer og teatre, da det hører under kategorien faglige arrangementer.

Vi følger myndighedernes retningslinjer, og vi opfordrer til, at man ikke selvstændigt overfortolker eller strammer de nationale regler eller anbefalinger yderligere. Hvis man lokalt afviger fra de landsdækkende og af regeringen fastsatte retningslinjer, er der fare for, at der opstår forvirring og utryghed, når retningslinjerne skal efterleves – læs mere om det her.

Kontorbemanding

Der kan forekomme lidt længere svartider end normalt på telefon og mail. Tak for jeres forståelse. Hverdagens arbejdsopgaver er udvidet med at håndtere ekstramange henvendelser, at sikre endnu større fokus på rengøring, og at være til stede i huset for vores gæster med klar information og guidning.
Skuespillere og personale bliver smittetestet ved mistanke om corona.

Vedr. refundering af billetter til aflyste eller rykkede forestillinger

Alle med billetter til aflyste forestillinger er blevet kontaktet via mail. Det har været en tidskrævende og kompleks affære med flere parter involveret (gæstespil, billetudbyder m.fl.), så vi takker for tålmodigheden. Coronakrisen er en økonomisk og potentiel fatal mavepuster af rang for teatret, så en særlig tak skal lyde til de af jer, der har bakket os op igennem krisen.

Teater – en nærværende, men lidt mere sårbar kunstform

Teater skabes af levende skuespillere på en scene – rigtige mennesker, der er live, her & nu, med nærvær og kontakt til publikum – men derfor også en mere sårbar kunstform end film i en biograf eller udstillede malerier på et museum. Skulle en skuespiller risikere at blive syg med corona, har vi ikke uden videre mulighed for at udskifte vedkommende. At dublere en skuespiller er en meget omfattende proces. Det håber vi på jeres forståelse for i denne svære pandemi-tid. Men også derfor passer vi EKSTRAgodt på vores skuespillere. Så selvom skuespillerne f.eks. elsker at komme ud efter forestillingen til en snak med publikum, så holder vi lidt mere afstand til jer end normalt.

Følg myndighedernes anbefalinger

Vi henviser i øvrigt til Sundhedsstyrelsens side ‘Spørgsmål og svar om coronavirus’.
Vi anbefaler også DR’s artikel ‘Sådan taler du med dit barn om Corona’
Vi anbefaler brug af app’en Smittestop, som hjælper myndighederne med smitteopsporing.
Husk, at har du symptomer på coronasmitte, skal du ikke tage i teatret.

Flere spørgsmål og svar om corona ifm. teater

Teatret Zeppelin er en del af Teaterbilletter.dk-samarbejdet, og her har man samlet en række af de typiske corona-relaterede spørgsmål – læs mere her.

________________

Se også www.zeppelin.dk/omtanke


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/zeppel/public_html/wp-includes/functions.php on line 4757