Zeppelin logo

22. august 2021

Coronavirus

Info fra teatret vedr. coronavirus

Forebyg smitte med corona - sikkert teaterbesøg for alle

TEATRET ER ÅBENT

Den er igen tilladt i Danmark at tage imod publikum, efter at teatrene fra december til og med april var lukket ned af myndighederne i forsøget på at få corona under kontrol og smittetrykket nedbragt. Teatret genåbnede den 6. maj med samme store fokus på corona-sikkerhed som før nedlukningen.

Det skal understreges, at der på Teatret Zeppelin ikke er nogen kendte tilfælde af coronavirus med tilknytning til teatret, og vi følger myndighedernes anbefalinger meget nøje.

Coronapas og mundbind er ikke længere påkrævet

Fra den 1. sep. 2021 er det ikke længere et krav at fremvise coronapas for at få adgang til indendørs arrangementer med siddende publikum. Desuden blev kravet om at bære mundbind/visir ophævet af Sundhedsmyndighederne den 14. juni 2021. Også arealkravet er bortfaldet. Med andre ord har myndighederne vurderet det fuldt forsvarligt at genåbne teatrene helt, bl.a. fordi smitterisikoen i en sal, hvor alle vender samme vej har vist sig at være meget lav.

Aflysninger og ændringer

Alle kunder berørt af aflysninger som følge af corona har modtaget en mail, som oplister forbrugerrettigheder og muligheder. Har du spørgsmål i den forbindelse, kontakt os venligst på billet@zeppelin.dk – NB. Vi beder om forståelse for, at der pt. kan være længere svartider på henvendelser. De tvungne aflysninger har sat administrationen under større arbejdspres.

Aflyste forestillinger i 2021:
At tælle (opr. 12.-17. april) af Hvid Støj Sceneproduktion.
Vitello (opr. 18.-29. april) af Louise Schouw Teater.

Rykkede forestillinger i 2021:
Beatbox Sensation (opr. 6.-10. apr.) af Freestyle Phanatix er rykket til 22.-26. marts 2022.
Mustafas Kiosk (opr. 6.-11. mar.) af Teater Fantast blev rykket til 10.-12. maj 2021.
Zenobia (opr. 29. apr.-6. maj 2020) af AKUT360 blev rykket til 3.-9. maj 2021.

Alle med billetter til aflyste eller rykkede forestillinger er kontaktet via mail af enten Teatret Zeppelin, Billetten A/S eller det gæstespillende teater. Har du spørgsmål, så kontakt os på billet@zeppelin.dk – Tak for tålmodigheden!

.

Teatret Zeppelins corona-tiltag

“Man føler sig desuden helt tryg og godt tilpas i teatret – selv i en corona-tid, fordi der tages hensyn til alle på en venlig og ubesværet måde”.
– Michael Søby, anmelder fra CphCulture, skrevet om Teatret Zeppelin (okt. 2020)

Sikkert teaterbesøg for alle

Selvom restriktionerne er fuldt ophævet på teaterområdet pr. 1. sep. 2021, gør vi opmærksom på, at vi følger udviklingen tæt. Vi er parate til hurtigt at rette ind efter eventuelle krav fra myndighederne. Vi fortsætter også med at have et øget fokus på rengøring og afspritning. Vi opfordrer ligeledes vores gæster til at passe på hinanden og holde lidt afstand, der hvor det er muligt og giver mening. Dette blot for en ekstra sikkerheds skyld i denne overgangsperiode til mere normale tilstande i samfundet.

Lav smitterisiko og ingen kendte tilfælde

Teatret Zeppelin er et stort teater med plads til 170 gæster ad gangen. Og vi har flere garderober og flere etager, hvor ventende publikummer kan opholde sig.
Der er ingen kendte tilfælde af coronavirus med tilknytning til teatret, og vi følger myndighedernes anbefalinger meget nøje.

Ekstra hygiejne- og sikkerhedsforanstaltninger

Vi har opstillet håndspritstandere på teatret, og på toiletterne har vi desinfektionsmiddel på hvert toilet og engangspapirhåndklæder i dispensere. Vi har skærpet rengøring med afspritning af håndtag, kontaktflader og toiletter dagligt. Vi udlufter i salen mellem forestillinger og spritter sæder i salen af. Skilte i huset minder om at holde afstand og bruge håndsprit, og andre skilte forklarer på overskuelig vis de relevante retningslinjer for teaterbesøg. Vær opmærksom på, at der ikke længere er krav om mundbind/visir for hverken personale eller gæster.

Håndtering af skolepublikum

Forestillinger på hverdage i formiddagstimerne er primært besøgt af skoler og institutioner. På disse dage fordeler vi grupper/klasser i ventezoner på en af teatrets tre etager. I hver ventezone er der en garderobe, så grupper ikke behøver blive blandet ved ankomst og afsked. Hver ventezone er tilknyttet et bestemt toilet, og der må max. sendes fire personer ad gangen fra hver zone i toiletkø. Personalet i huset hjælper fra start til slut med at give tydelig info og at overholde systemerne. Den lærer, der har bestilt billetterne, modtager nogle dage inden besøget en mail med praktisk info og plan for besøget. NB! Det skal understreges, at myndighederne fastslår, at, når kulturinstitutioner ikke er tvangslukkede, er det fortsat tilladt for skoler at besøge museer og teatre, da det hører under kategorien faglige arrangementer.

Kontorbemanding

Der kan forekomme lidt længere svartider end normalt på telefon og mail. Tak for jeres forståelse. Hverdagens arbejdsopgaver er udvidet med at håndtere aflyste forestillinger fra nedlukningsperioden, at sikre endnu større fokus på rengøring, og at være til stede i huset for vores gæster med klar information og guidning.
Skuespillere og personale bliver smittetestet ved mistanke om corona. Der har til dato ingen corona-sygdomstilfælde været på teatret.

Vedr. refundering af billetter til aflyste eller rykkede forestillinger

Alle med billetter til aflyste forestillinger er blevet kontaktet via mail. Det har været en tidskrævende og kompleks affære med flere parter involveret (gæstespil, billetudbyder m.fl.), så vi takker for tålmodigheden. Coronakrisen er en økonomisk og potentiel fatal mavepuster af rang for teatret, så en særlig tak skal lyde til de af jer, der har bakket os op hele vejen igennem krisen.

Følg myndighedernes anbefalinger

Vi henviser i øvrigt til Sundhedsstyrelsens side ‘Spørgsmål og svar om coronavirus’.
Vi anbefaler også DR’s artikel ‘Sådan taler du med dit barn om Corona’
Vi anbefaler brug af app’en Smittestop, som hjælper myndighederne med smitteopsporing.
Husk, at har du symptomer på coronasmitte, skal du ikke tage i teatret.

Flere spørgsmål og svar om corona ifm. teater

Teatret Zeppelin er en del af Teaterbilletter.dk-samarbejdet, og her har man samlet en række af de typiske corona-relaterede spørgsmål – læs mere her.
Vi følger myndighedernes retningslinjer, og vi opfordrer til, at man ikke selvstændigt overfortolker eller strammer eventuelle regler eller anbefalinger yderligere. Hvis man lokalt afviger fra de landsdækkende og af regeringen fastsatte retningslinjer, er der fare for, at der opstår forvirring og utryghed, når retningslinjerne skal efterleves – læs mere herom her.

________________

Se også www.zeppelin.dk/omtanke